Puzzelen

8 tips om een momentje voor jezelf te pakken!

Je herkent het vast wel: je bent ontzettend druk met van alles en nog wat en door de dagelijkse sleur vergeet je even dat momentje voor jezelf te pakken. ‘Tijd is goud waard’, daarom probeer je altijd zoveel mogelijk te doen met de tijd die je hebt. Maar hierdoor vergeet je iets heel belangrijks: tijd voor jezelf in plannen.

Door goed voor jezelf te zorgen en tijd voor jezelf te nemen kom je tot rust. Wanneer je tot rust komt en ontspannen bent, zit je lekkerder in je vel. Uiteindelijk heeft dit niet alleen effect op jezelf, maar ook op anderen! Hoe je dat doet? Ik geef je een aantal tips!

  1. Maak een wandeling

Wandelen is goed voor je botten, verbetert je conditie, versterkt je spieren en daarnaast is wandelen ook ontzettend goed voor je geest. Het zorgt voor ontspanning en een betere nachtrust. Hierdoor voel je je lichamelijk ook weer beter!

2. Lees een goed boek

Pak voor het slapen gaan eens een boek, in plaats van je telefoon. Het blauwe licht van je telefoon maakt je ogen rusteloos en zorgt ervoor dat je minder goed in slaap valt. Wie regelmatig leest, ervaart minder stress, slaapt beter en heeft meer eigenwaarde!

3. Neem een lekkere lange douche

Met de douche spoel je alles weg wat jij niet wilt vasthouden! Dus ook negatieve emoties, energieën en viezigheid.

4. Plan een verwen momentje voor jezelf in

Een dagje shoppen, naar de kapper, een manicure of naar de sauna. Plan regelmatig een verwen momentje voor jezelf in. Door het te plannen, is er geen ontkomen meer aan!

5. Ga mediteren of volg een (online) yoga les

Door yoga uit te oefenen, leer je je geest, lichaam en gevoel te beheersen. Een yogales kan in de vorm van meditatie of beweging gegeven worden, of als combinatie van beide. Met ademhaling en lichamelijke oefeningen breng je je geest en lichaam in balans.

6. Zeg vaker nee tegen anderen

En zeg vaker ja tegen jezelf! 😉

7. Maak een lijstje van dingen waar je blij van wordt

Evalueren en stil staan bij de dingen waar jij trots op bent, blij of gelukkig van wordt, is de perfecte start om je gelukkiger te voelen en is een mooi momentje voor jezelf.

8. Maak een legpuzzel

Last but not least… Puzzelen helpt niet alleen om je beter te voelen, maar ook om te ontspannen. Alleen al het zoeken naar de verschillende puzzelstukjes stimuleert je geest om tot rust te komen, zodat je in feite in een meditatieve staat terecht komt. Puzzelen is het nieuwe mindfulness!

Geef jezelf of iemand anders het perfecte ‘me time’ cadeau
Met De Puzzelbox ontvang je elke maand een verrassende nieuwe legpuzzel van maar liefst 1000 stukjes (68 x 48 cm.) in je brievenbus en word jij eraan herinnerd om een moment voor jezelf in te pakken. Bovendien krijg je er elke maand ook nog eens een leuke extra verrassing bij!

Related Posts