Thema

De Puzzelbox #11 – Nostalgia

Het thema van deze maand is: Nostalgia

De Puzzelbox ‘Nostalgia’ bevat een unieke 1000-stukjes legpuzzel van maar liefst 68 x 48 cm en een unieke De Puzzelbox jojo.

‘Nostalgia’ of in gewoon Nederlands ‘nostalgie’ is een samenstelling van het Griekse woord nostos [terugkeer/ thuis] en algos [pijn/leed/ver langen], met als betekenis: heimwee, de met zwaarmoedigheid gepaarde begeerte naar het vaderland, het ver langen naar vroegere tijden. ‘Nostalgie’ werd voor het eerst in 1678 beschreven. Er was toen in een Bazels geschrift sprake van ‘’een onbestemde zucht naar het vaderland’ ’, die aan melancholie ver want zou zijn. Het gevoel lijkt veel op dat van heimwee.

Nostalgie wordt nu geassocieerd met ‘’herinneringen uit vervlogen tijden’’, de “goede oude tijd”. Op deze puzzelplaat vind je een universum van allerlei nostalgische elementen. We brengen je even terug in de tijd, maar wel met een modern randje!

Wij wensen je heel veel puzzelplezier met deze puzzel uit vroegere tijden.

Geniet thuis een beetje extra van dat momentje voor jezelf.

Ontvang jij de Puzzelbox nog niet door jouw brievenbus?

Met De Puzzelbox ontvang je elke maand een verrassende nieuwe legpuzzel van maar liefst 1000 stukjes (68 x 48 cm.) in je brievenbus en word jij eraan herinnerd om een moment voor jezelf in te pakken. Bovendien krijg je er elke maand ook nog eens een leuke extra verrassing bij!

De Puzzelbox kun je ontvangen als abonnement of je kunt een puzzelplaat los bestellen in de shop.

De kosten voor het doorlopende Puzzelbox-abonnement worden per maand afgeschreven en je kunt het abonnement heel eenvoudig opzeggen via je account. Doe dat uiterlijk 7 dagen voor het einde van de maand.

Liever de puzzels los kopen? Dat kan ook! Je vind ze in onze webshop.

Meer informatie vind je op deze pagina.