Puzzelen

Legpuzzel duizend stukjes

legpuzzel 1000 stukjes

Onder de categorie ‘legpuzzel 1000 stukjes’ vallen de puzzels De Puzzelbox. Met een legpuzzel abonnement bij De Puzzelbox geniet je elke maand van een nieuwe verrassing. Deze verrassing bestaat uit duizend verschillende cadeautjes. Kies je favoriete thema en pak dat momentje van rust en ontspanning voor jezelf, of geef het cadeau aan een ander. We geven je graag nog wat handige tips voor je begint!

 

Vanaf welke leeftijd puzzelen?

Puzzelen kan voor veel doeleinden geschikt zijn. Een puzzel die valt onder de categorie legpuzzel 1000 stukjes is niet zomaar opgelost. Juist met puzzels van dit formaat valt juist het meeste te leren! Dit is een belangrijk doel van puzzelen, namelijk dat het leerzaam is zonder dat je dit direct door hebt. Specifiek voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen is dit erg prettig. Het houdt je brein fit en scherp en zorgt natuurlijk voor momentjes van rust en ontspanning. Al vanaf 1 jaar oud kunnen veel kinderen beginnen met puzzelen! Met deze leeftijd is 1000 stukjes misschien nog iets ambitieus, maar iedere puzzellover is ergens begonnen!

 

Is puzzelen gezond?

Puzzelen is zeker gezond! De ontspanning en rust die je ervaart bij het leggen van een puzzel is erg nuttig. Ongeacht of het een puzzel is uit de categorie legpuzzel 1000 stukjes of een ander formaat. Zeker met het eindeloze gebruik van mobiele telefoons ervaart iedereen tegenwoordig aanzienlijk meer stress. Wanneer je te lang te veel stress of spanning ervaart gaan je hersenen minder goed functioneren. Negatieve emoties van buitenaf kunnen dan zwaarder wegen. Ook vergeet je vaker het een en ander, en raak je sneller afgeleid. Het leggen van een puzzel geeft je hersenen een welverdiend momentje van rust en ontspanning in het dagelijks leven. Doe dit elke maand en je zal aanzienlijk verschil merken in je gemoedstand. Dit is waarom een puzzel abonnement van De Puzzelbox niet alleen heel leuk, maar ook heel nuttig is!

 

Wat kan je leren van puzzelen?

Naast dat puzzelen dus goed is voor je in de vorm van ontspanning, is het ook erg leerzaam. Zo train je bij het leggen van een puzzel je cognitieve vaardigheden. Dit kan volwassenen zeker helpen. Vooral bij kinderen is het nut hiervan pas écht goed zichtbaar. Puzzels kunnen kinderen namelijk direct helpen bij het leggen van een fundament. Dit fundament helpt de kinderen vervolgens om te kunnen leren lezen, rekenen en schrijven. Voor volwassenen kan het als een soort opfrissing werken! Daarnaast leert puzzelen iedereen om probleemoplossend te denken. Dit is belangrijk in het dagelijks leven en met name op de werkvloer. Ook het ontwikkelen van een betere concentratie is een aspect wat hier heel erg meehelpt. Het leggen van een puzzel uit de categorie legpuzzel 1000 stukjes kan al deze punten ontwikkelen zonder dat je überhaupt merkt dat je iets leerzaams doet! Komt er eens iemand langs om te helpen met je maandelijkse puzzel? Dan heeft deze puzzel je ook nog leuk sociaal contact tot gevolg. Een puzzel abonnement zorgt er voor dat je hersenen elke maand de nodige prikkels krijgt. Dat is natuurlijk niet het meest belangrijk; elke maand een verrassende puzzel leggen is namelijk ook gewoon heel leuk!

 

Legpuzzel 1000 stukjes. Hoe begin je?

Bij het puzzelen kan je slim te werk gaan. Op deze manier kan je makkelijker en sneller je puzzel afmaken. Dit maakt het natuurlijk ook leuker! Het is handig om te beginnen met het sorteren van de randen van je puzzel. Deze kan je herkennen aan de vorm bij een puzzel uit de categorie legpuzzel 1000 stukjes. Bij de randen hoeven de stukjes namelijk maar twee of drie kanten op. De andere stukjes moeten vier verschillende kanten op. Daarna kan je de overgebleven stukjes sorteren. Dit doe je door naar de figuren op de afbeelding te kijken en kleur bij kleur te leggen. Op deze manier kan je steeds sneller zien welke stukjes aan elkaar moeten! Als je verschillende onderdelen steeds meer aan elkaar legt kan je uiteindelijk de losse stukken aan elkaar vast maken. Dit laten we aan jou over!

 

Legpuzzel 1000 stukjes. Hoe lang ben je ermee bezig?

De meeste mensen weten een puzzel uit de categorie legpuzzel 1000 stukjes binnen 8 uur te leggen. Voor veel puzzelaars gaat het maken van een puzzel niet om de snelheid. Er zijn ook mensen die de uitdaging wel zien zitten! Een legpuzzel met zoveel stukjes duurt alsnog wel even. Snelle puzzelaars weten de gouden combinatie tussen de 1000 stukjes binnen zo’n 5 uur te vinden. Zij geven trouwens als tip dat het sneller is om eerst kleuren bij elkaar te zoeken! Dat kan natuurlijk een goede tip zijn voor de fanatiekelingen. Op de Nederlandse kampioenschappen puzzelen ze ook in teams. De professionals doen er in teamverband ongeveer anderhalf uur over om een puzzel van 1000 stukjes te voltooien. Als je zo snel wil worden is een puzzel abonnement wel het minste wat je kan doen. Alleen door vaak te oefenen wordt je er écht handig in!

 

Legpuzzel abonnement. Elke maand een verrassing!

Het maandelijks maken van een puzzel heeft dus heel veel voordelen! Eigenlijk heeft het bijna geen nadelen, denk je ook niet? Vooral als je zelf kan kiezen welk thema puzzel je wil maken. Haal bijvoorbeeld de vakantie in huis met De Puzzel met het thema ‘Zon, Zee & Strand’! Of misschien kom je het liefst even helemaal top rust voor het slapen gaan. Dan is De Puzzelbox met het thema ‘Sweet Dreams’ geschikt voor jou.

Zin in een uitdaging? Laat je compleet verassen door het nieuwe maandelijkse thema! Zodat jij elke maand automatisch een verrassende nieuwe puzzel, mét nog een leuke extra verrassing daarbij, door jouw brievenbus krijgt. Ga dan naar De Puzzelbox abonnement. En bestel maandelijks en automatisch vele momentjes van rust, ontspanning en puzzelplezier.

Geef je jezelf liever De Puzzelbox voor een vaste periode van meerdere maanden? Dat kan nu ook voor 3, 6 of 12 maanden!

Bij het aankopen van een 6 maanden Puzzelbox bespaar je 45 euro en bij het aankopen van een 12 maanden Puzzelbox bespaar je 90 euro!