Puzzelen

Puzzelen is het nieuwe mindfulness

Wist je dat jaarlijks 17% van de beroepsbevolking in Nederland burnout klachten en symptomen ervaart (bron: TNO)? Het is belangrijk om je dagelijkse activiteiten af te wisselen met activiteiten die je ontspanning geven. 


Volgens onderzoek is het leggen van een puzzel het nieuwe mindfulness. Aan de ene kant activeert een legpuzzel je hersenactiviteit, aan de andere kant helpt het je juist om te ontspannen. Alleen al het zoeken naar de verschillende puzzelstukjes lijkt je geest te stimuleren om tot rust te komen, zodat je in feite in een meditatieve staat terecht komt. Dit zorgt vaak voor beter stressmanagement en leidt tot meer productiviteit en meer (zelf)vertrouwen.


Die boost in het zelfvertrouwen komt doordat je bij het maken van een legpuzzel, het stofje ‘dopamine’ aanmaakt. Dopamine is het geluksstofje dat een hele belangrijke rol speelt bij het beloningssysteem in je hersenen. Bij het vinden en plaatsen van het juiste puzzelstukje, kunnen we een enorm gevoel van blijdschap ervaren. Door dit beloningssysteem wil je niet alleen de puzzel afmaken, maar wil je daarna nog een puzzel maken! 

Door te puzzelen:

  • verbeter je je geheugen
  • leer je probleemoplossend te denken
  • ontwikkel je je fijne motoriek
  • geef je je zelfvertrouwen een boost

Conclusie: ben je opzoek naar ontspanningsoefeningen bij stress of wil je simpelweg gewoon even ‘ontladen’ van de dagelijkse sleur? Maak een legpuzzel!

Ontvang jij de Puzzelbox nog niet door jouw brievenbus?

Met De Puzzelbox ontvang je elke maand een verrassende nieuwe legpuzzel van maar liefst 1000 stukjes (68 x 48 cm.) in je brievenbus en word jij eraan herinnerd om een moment voor jezelf in te pakken. Bovendien krijg je er elke maand ook nog eens een leuke extra verrassing bij!

De Puzzelbox kun je ontvangen als abonnement of je kunt een puzzelplaat los bestellen in de shop.

De kosten voor het doorlopende Puzzelbox-abonnement worden per maand afgeschreven en je kunt het abonnement heel eenvoudig opzeggen via je account. Doe dat uiterlijk 7 dagen voor het einde van de maand.

Liever de puzzels los kopen? Dat kan ook! Je vind ze in onze webshop.

Meer informatie vind je op deze pagina.